Hallo, ik ben Marie-José Jongerius.

Na mijn opleidingen HBO-Verpleegkunde en de post HBO-ArboVerpleegkunde, ben ik als arboverpleegkundige gaan werken bij een landelijke arbodienst.
Na 7 jaren werkgevers en werknemers te hebben geadviseerd en begeleid in arbeids(on)geschikheidsvraagstukken, ben ik overgestapt naar de preventieve sector, waar ik 4 jaar in gewerkt heb.

Door mijn werkervaring en opgedane deskundigheid binnen de totale arbodienstverlening en binnen verschillende soorten organsiaties ben ik uitgegroeid tot een allround arboverpleegkundige.
Luisteren en doorvragen naar de klantvraag en daarbij een passend advies geven is mij op het lijf geschreven.
Van belang is hierbij te kijken naar het gehele plaatje van arbeid, gezondheid en vitaliteit, voor zowel de werknemer als de organisatie.

Advisering in de preventieve sector levert voor zowel werkgever als werknemer veel voordelen op. Vroegtijdig herkennen van mogelijke uitval door lichamelijke en/of mentale klachten, het voorkomen van langdurig verzuim, is geld besparend werken.
Met het inventariseren van verbeterpunten, door bijvoorbeeld preventief medisch onderzoek, een risico-inventarisatie en evaluatie, wordt er gezorgd voor een verbetering van het werkplezier, werkpassie en de productiviteit van de werknemers.